2024-04-12
Bränslemätaren visar åter att det är dags för pissepaus när Shell Espa dyker upp längs vår väg på E6 , ca en timma norr om Oslo. Likt radiostyrda siktar vi på mackens tooaletter. Men när vi lyfter blicken förstår vi att detta inte är en mack som andra mackar.
Bild & Text: #MagLaGBG

I fascination går jag runt som i en utställning med ett skolexemplet av maxad ”Brand-tretching”. Macken har specialiserat sig på att baka och sälja Boller, dvs vetebullar. Bollerna går att köpa i 8 olika smaker där vi i våra tester korade smaken kanel till vinnaren och det är fler än vi som lockas att testa. För på dagen då vi är där har macken just sålt boll nummer två miljoner för året!

Två miljoner boller på ett år, bakade och sålda från en bensinmack!

 

När bollarna blev poppis så insåg tydligen mackägaren genialiskt att man så klart också behöver försörja världen med T-Shirts, stringtrosor, boxershorts, toffsmössa, kaffekopp, halsduk, hoodie osv, alla så klart med trycket Espa Boller på!

Och vi, vi handlar så klart.

 

Att lämna macken utan minst fyra boller och ett par boxer eller toffsmössa med tryck, är som för en tysk lämnar Sverige utan älgskylt!

 

Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *