2024-06-14

Molnen omsluter lifsystemets övre del. När vi kliver av på toppen ser vi knappt tre skidlängder framför oss. Är detta bra eller dåligt väder?

Det blir Hafjells restaurang Vidsyn som avgör.

Bild & Text: #MagLaGBG

Då vi i liftkön såg hur liftkorgarna var täkta av ett tjockt lager frost då de kom ner från toppen så kunde vi ana att det skulle bli kallt på vägen upp. Vår misstanke besannades då en känsla av Göteborgskt fjällväder omslöt oss då liftkorgen tog oss in i molnen. En liten bit ner lättar sikten något och vi kan urskilja det som verkar vara en stängd restaurang.

Av nyfikenhet i ett nytt liftssystem stannar jag för att undersöka, lockad av en tun lukt av brasa samt svagt ljus bakom de frosttäckta fönstren.

Skjutdörrarna glider isär och restaurang Vidsyn bjuder in till brasan mitt i restaurangen. Ut genom de stora fönstren ser jag frosten och molnomslutningen. Stämningen från brasan och koppen med varm choklad mellan mina händer gör att jag nu ser ser det bistra på utsidan i ett helt nytt mentalt ljus.

Resten av dagen åker jag runt i systemet och ser på de snö och frosttyngda granarna och molnens dansande runt dess toppar som delar av ett naturskådespel.

Vackert väder het enkelt!

 

Länk till restaurang Vidsyn på Hafjell

Mer artiklar om Hafjell!

Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *