2024-06-13
Det är en sak att själv kasta sig ut på snöbeklädda klippor och potentiellt farlig natur. Det är en helt annan att leda ut aningslösa barn....

Film av: Kendal Mountain Festival

Även om det oftast ligger en stor eftertanke bakom toppturer som vi genomför på skidor, så är det ändå en  helt annan nivå på behovet av kontoll då vi börjar leda ut barn i potentiellt farlig natur. Att på förhand veta vilka förutsättningar vi kommer möte är viktigare eftersom vi har långt mindre marginaler för att lösa farliga situationer i sällskap med en 11 åring.

Hur skapar man sådan kontroll? Förutom väderinformation så behöver vi kartor både i planeringen inför turen och för att säkert ta oss fram när vi väl är på plats. FatMap är kanske den lösningen.

FatMap är en karttjänst, google maps för äventyr och natur säger vissa! Vi tar en titt och kan ske är det vår lösning! Förutom själva tjänsten så kan man ta del av turer som andra genomfört och delat som guider. 

Nedan är ett utdrag ur FatMap, en samling klassiska turer i Sunnmørsalparne.

Classic Ski Tours in The Sunmøre Alps

 

Nikolai Schirmer är uppväxt i Tromsø. Idag är han professionell skidåkare och filmare. Nedan visar “Niko” hur han använder FatMap.
 

Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *