2024-06-14
I skidbackarna är dagarna intensiva, men om man har ett upplevelseliv fokuserat på ute-aktiviteter så stänger verkstan utan pardon med solens ljus klockan 16:00.
Bild: #EliLe,  Text: #MagLaGBG

 

Det är nu vi skall laga mat tillsammans, umgås och prata på ett sätt som vardagens distraktioner sällan ger utrymme för.

Det är nu vi får återuppleva våra barn och partners alla sidor. Det är nu vi åter skall bli nyförälskade!

….. eller….. så blir vi inte det.

För att undvika en alltför intensiv nyförälskelser eller det där ”inte”, så kan det vissa dagar behövas aktiviteter bortom kelande i stugvärmen. Eller så behövs det av den enkla anledningen att man vill ta tillvara naturupplevelser i fler skiftningar än dagsljus.

Men hur gör man det, då naturens blindbindel knyts kollektivt på oss alla redan klockan 1600? Den bästa lösningen är naturens egen, månljus! Men för det krävs inte bara att planeter, sol och måne skall stå rätt. Även vädergudarnas nyckfulla molnbeslöjning måste infalla med barns humör och partners vilja.

Men det finns ett annat sätt att med en knapptryckning få planeter, sol och måne att stå rätt med humör och vilja.

I vårt fall fann vi lösningen i nordens bästa porrbutik för de med böjelser för vertikala naturupplevelser. Vertical Play Ground butiken i Oppdal (VPG).

I denna butik och atmosfär lägger sköna karaktärer sin tid då de inte själva är ute i bergen. Istället hjälper de i butiken andra att komma ut för att få starka naturupplevelser.

Trots att dagens stängningstid passerat får vi lugn och närvarande hjälp och förklaringen att 900 lumen funkar, men det är för lite för körning mellan träd.

Vi lämnar butiken med ett eget Moonlight. Med en knapptryckning kan vi nu sätta planeter, sol och måne i position för nattliga upplevelser.

Priset betalt för en ”ficklampa att sätta på huvudet” skapade dock en svagt malande känsla av ångest på väg hem till husbilen.

Men, skiftningen till eufori var inte svårfångad! Med utnyttjande av tiden fram till familjens nyårssuppé i husbilen tog jag en tur upp till Stølens topp.

Ackompanjerad av tidiga nyårsraketer i dalen och klart stjärnglitter på himlen tog jag av hudarna på toppen i nyfallen två decimeter puder. Slog på mitt eget månljus och surfade i lagom flack trädterräng ner till nyårssupén, precis lagom för att slå på grillen.

Vissa saker kan man helt enkelt inte uppleva utan eget månljus. Att kunna sätta planeter, sol och måne i positon med en knapptryckning är helt enkelt ovärderligt.

Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *